Mihăiţă Căldăraru, orfanul care a intrat în presă şi face campanii umanitare, a fost premiat de Biserică

Mihai Căldăraru, un tânăr orfan care a devenit jurnalist şi s-a dedicat cauzelor umanitare, a fost distins de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului pentru activitatea sa filantropică.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, i-a oferit lui Mihai Căldăraru – o cunoscută figură din lumea presei, supranumit Mihăiţă Talent – Diploma de recunoştinţă pentru activitatea filantropică desfăşurată în mai multe oraşe ale ţării, printre care şi Constanţa.   „Povestea de viaţă a tânărului Mihai Căldăraru este impresionantă.

La vârsta de trei luni a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viaţă foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate.

Acestea însă nu l-au descurajat. A urmat cursurile unei Scoli de Arte şi Meserii, al unei Şcoli Populare de Artă şi al unui curs de inspector de resurse umane.

După ieşirea din orfelinat, a înţeles drama copiilor instituţionalizaţi, aşa că şi-a dedicat viaţa ajutorării acestora.

A urmat cursurile de Jurnalism ale Universităţii Hyperion, după care a înfiinţat două publicaţii (MicNews şi „Glasul orfanului“) şi o asociaţie, MicNews, cu ajutorul cărora a desfăşurat o serie de proiecte dedicate, printre care amintim: tabere la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi; campaniile naţionale <sărăcia distruge=”” omenia=””>, <câştigă românia,=”” dăruieşte=”” bucuria!=””>şi , în care au fost ajutaţi sute de copii şi bătrâni defavorizaţi; parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa.

Parte din aceste proiecte au fost desfăşurate şi în parteneriat cu Asociaţia Europeană a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, un ONG care l-a pe Mihai şi l-a numit, în acest an, director general pentru România.

Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului şi IPS Teodosie oferă tânărului Mihai Căldăraru recunoaşterea activităţii filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie, şi, totodată, îi mulţumesc pentru credinţa în Dumnezeu şi iubirea de aproapele dovedită conform Bibliei, nu doar cu vorba, ci şi cu fapta“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.   Biroul de Comunicare al instituţiei a oferit şi o imagine a diplomei primite de Mihai Căldăraru. „Din motive uşor de înţeles, semnătura IPS Teodosie, de pe diplomă, este intenţionat distorsionată“, au precizat teologii de la Arhiepiscopia Tomisului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *