Scandal în cel mai bogat oraş de lângă Bucureşti: primarul din Pantelimon şi cumnatul lui Ponta, cumetri pe bani publici EXCLUSIV

Scandal în cel mai bogat oraş de lângă Bucureşti: primarul traseist din Pantelimon (Marian Ivan, actualmente PSD-ist) şi cumnatul lui Ponta (Iulian Herţanu, urmărit penal de DNA) au fost cumetri pe bani publici.

Redacţia AtacdeIlfov.ro vă va arăta cum nu doar judeţul Prahova a picat în ghearele găştii Ponta-Herţanu, ci şi un oraş din buza Capitalei.

Pentru început, să spunem câteva cuvinte despre edilul din Pantelimon: intrat în politică din partea PDL, el a fost ales primar în calitatea de membru PNL. În toamna anului 2014, beneficiind de celebra OUG 55 a aleşilor locali traseişti, Marian Ivan a trecut la PSD, trăgând după el zece consilieri locali, după cum a anunţat însăşi Gabriela Firea (purtătorul de cuvânt al partidului), citată de dcnews.ro.

În 2010 (pe când era în toi iubirea dintre PNL şi PSD), Primăria Pantelimon a încredinţat un contract de aproape 2 milioane de lei, pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului, companiei Grossmann Engineering, condusă de Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta. Aceeaşi companie a câştigat şi în 2014 un contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Pantelimon, în valoare a aproape 300 de mii de lei. Iar banii s-au scurs apoi direct în buzunarele familiei Ponta, scria realitatea.net în august 2015.

“Partea de publicitate Grossmann a dat-o firmei Hertanu Project. Firma H.P. e firma detinuta de acelasi cumnat al lui Victor Ponta si de mama lui Victor Ponta. Iar directoarea firmei Hertanu Project era sora lui Victor Ponta, Alexandra Ponta”, a spus Daniel Befu , jurnalist de investigaţii, citat de site-ul de mai sus.

Lovitura cea mare a fost dată, însă, de SC Viarom Construct SA, care a primit de la primarul Marian Ivan un contract colosal, de peste 40 de milioane de lei, pentru refacerea infrastructurii rutiere a oraşului Pantelimon. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică, dar – culmea! – tocmai către singura companie ai cărei administratori, Ovidiu Dan Boicu şi Marius Daniel Bădină, au strânse legături atât cu familia Ponta, cât şi cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

Un mic flashback: chiar dacă această societate este apropiată de rudele lui Victor Ponta, administratorii ei nu au avut nicio reţinere să facă afaceri cu primăria lui Emil Boc. Mai precis, gazetadecluj.ro relata, în martie anul trecut, cum a obţinut Viarom Construct o licitație cu multe semne de întrebare, în valoare de aproape două milioane de lei, pentru realizarea infrastructurii turistice dintr-o comună clujeană. Aceeaşi firmă primise și lucrările de refacere a străzilor din centrul Cluj-Napocăi. De altminteri, Gabriela, soţia administratorului Marius Bădină, încheiase deja diferite contracte cu SC Exfin 2000 SRL, firma familiei Ponta.

 

Şi ajungem în toamna anului 2014, când primarul Marian Ivan părăsea PNL-ul pentru PSD. Ca un făcut, în aceeaşi perioadă, Primăria Pantelimon a demarat lucrările de renovare a unei şcoli din localitate. Până aici, nimic surprinzător. Contractul a fost obţinut de SC Art Construct 94 SRL, o societate care şi ea are legături cu familia Ponta. Poate că a fost ceva întâmplător, veţi zice. Alt aspect „întâmplător” este că valoarea contractului a depăşit 13 de milioane de lei (în jur de 3 milioane de euro).

„Cu aceşti bani ar putea fi ridicate nu mai puţin de 250 de vile noi-nouţe, folosind materiale de cea mai bună calitate. Sau se pot construi de la zero două şcoli ultra moderne, cu clase digitale şi laboratoare de fizică sau chimie complet echipate”, se arată într-un articol publicat de AtacdeIlfov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *